Naast de locatie, techniek en catering zijn er voor de organisatie van een evenement nog veel meer zaken die aandacht behoeven. In het aankomende EventBranche Magazine zijn diverse toeleveranciers aan het woord die men geneigd is te vergeten, maar wel belangrijk zijn voor je evenement.

Garderobe

De perfecte garderobe heeft voldoende en goed materiaal, ervaren medewerkers en een doordachte opstelling. Maar hoe vaak gebeurt het niet dat de garderobe is weggestopt in een te donkere hoek van de locatie, met een te krappe looproute? ‘Een garderobe wordt vaak pas als allerlaatste ingetekend, waarbij niet wordt gekeken hoeveel ruimte er nodig is, maar aangegeven wordt met hoeveel ruimte het maar gedaan moet worden. De garderobe is een dienst en die moet goed zijn. Zorg daarom voor de juiste verlichting: wit licht vanuit meerdere punten en niet gedimd, en denk aan mogelijke aansprakelijkheid bij vermissing van jassen of tassen’, aldus Van Dongen Events.

Informatieve (mobiele) laadstations

Mobiele laadstations zijn vrij ‘nieuw’ op evenementen, waardoor je als bezoeker vaak moet zoeken naar een geschikt stopcontact voor het opladen van je device. ‘Steeds meer organisatoren realiseren zich gelukkig dat een laadstation onmisbaar is en een stopcontact op geen enkele wijze meer voldoet. Niet alleen bieden zij gebruikers de mogelijkheid om online te blijven, wat resulteert in meer exposure voor het evenement en de locatie, maar kun je door filmpjes, praktische informatie en presentaties ook je eigen product of dienst onder de aandacht brengen’, aldus Charge-to-Go.

Sanitaire voorzieningen

Sanitaire voorzieningen zijn één van de touchpoints waar organisatoren te weinig aandacht voor hebben. ‘Helaas worden de kosten van goed sanitair maar al te vaak als sluitpost in de begroting opgenomen. Hierdoor wordt vaak te weinig sanitair ingezet met lange wachtrijen tot gevolg. Steeds vaker krijgen we het verzoek om stand-alone versies te leveren met eigen elektra-, water- en afvoervoorzieningen per toiletgroep. Technisch is alles mogelijk, echter de eventorganisator kan substantiële kosten besparen als in een vroeg stadium de rioolpunten, waterleiding en elektra op een locatie zijn gekoppeld aan de plek van het sanitair’, aldus Sani-Rent.

Maartje Springer | Eventbranche.nl