Innovaties in de wachtkamer

De wachtkamer is een plek waar de eerste indrukken ontstaan. Hoewel de tarieven en rendementen onder druk staan, gaat tandarts-implantoloog/tandtechnicus Laurens Wiggers (Centrum voor Implantologie en Esthetische Tandheelkunde in Hengelo) ver in alle gemakken die mogelijk zijn voor de patiënt.

Er is een gastvrouw aanwezig, gratis wifi en een lees-, lounge- en kinderzone. Geurcomputers in de wachtkamer en cursusruimte moeten onbewust een relaxter gevoel geven en eventuele tandartsluchtjes verbloemen.
 

“We willen een moderne uitstraling hebben. Daar horen wat ons betreft ook moderne gimmicks bij, zoals de ‘charge to go’ en digital signage.”

 

Charge to go

De ‘charge to go’ is een kast met kluisjes waar je je mobiele telefoon in kunt leggen, ongeacht het type. Deze wordt opgeladen terwijl je een behandeling krijgt. De kast heeft tien deurtjes, dus tien oplaadpunten, voor zowel iPhone als Android-telefoons. Het is veilig, want per deurtje kan het op slot. Het online en bereikbaar houden van patiënten biedt veel toegevoegde waarde. Men voelt zich onthand zonder smartphone en dat zal alleen maar toenemen, aangezien de toepassingen van mobiel steeds belangrijker worden.

Wiggers: ‘Het is enerzijds service naar de patiënten, anderzijds is het prettig voor de tandartsen. Veel mensen nemen anders hun telefoon mee de behandelkamer in. Het wordt met name door jongeren veel gebruikt. Daarnaast is de charge-to-go ook een mooie eyecatcher in de wachtkamer. In overleg kan het uiterlijk van de Charge to go worden bepaald. Op het beeldschermpje is het mogelijk om naast het standaard filmpje van Charge to go een eigen filmpje af te spelen.’

Digital signage

Digital signage is een vorm van narrowcasting waarmee je van de tv een waardevol communicatiemiddel maakt. Met de software kan een netwerk van digitale displays eenvoudig centraal worden beheerd. Er kunnen fraaie templates worden ontwikkeld en in het beheermenu kan de inhoud gemakkelijk worden aangepast.

In de templates kunnen alle soorten informatie worden opgenomen zoals afbeeldingen, filmpjes, tekst en externe content zoals Youtube en Twitter. Meerdere templates kunnen in een playlist worden geplaatst, eventueel op geprogrammeerde tijden.

Wiggers: ‘We hebben al een tijd een mooie tv hangen, maar liepen er tegenaan wat we telkens moesten laten zien. Door het systeem van digital signage kunnen we laten zien waar we mee bezig zijn. Informatie over onze innovatieve techniek met betrekking tot bijvoorbeeld 3D-scannen kunnen we afwisselen met nieuws, actuele wachttijden en mooie voor-en-na-foto’s. Als je je profileert als een jonge en moderne praktijk sluit professionele communicatie in de wachtkamer via digital signage hier naadloos op aan.’
 
Laurens Wiggers | Centrum voor Implantologie en Esthetische Tandheelkunde (CIET)