Charge to go:

het laadstation voor mobiele apparaten op events

 

Af en toe kom je een uitvinding tegen waarvan je denkt: het kán niet dat dit nog niet bestond. Zo ook met Charge to go, een snellaadstation voor mobiele telefoons en tablets die je op locatie bij je event kunt plaatsen.

 
Hoe het werkt? De gebruiker plaatst het mobieltje in één van de lockers, sluit deze aan op de juiste kabel, doet het deurtje op slot en het laden start. Na een half uurtje open je het deurtje weer en is het toestel opgeladen.

Mediawaarde

Laurens Satink is de bedenker van de oplaadkast, en kon ook al niet geloven dat zoiets nog niet bestond. “Een paar jaar geleden was ik bij de Olympische Spelen en werd ik uitgenodigd om mee te gaan naar het Holland Heineken House. Maar nog voordat ik kon bellen dat ik daar bier ging drinken was de batterij van mijn telefoon leeg. Toen zei de meneer van Heineken, met wie ik was: geen probleem, daar hebben we iets voor geregeld. We kwamen bij een tafel waarachter drie dames stonden, met allemaal houten kastjes en opladers. En een rij van 150 personen die stonden te wachten om hun telefoon op te laden.”

Voordeel van Charge to go is volgens Satink dat er veel toestellen tegelijkertijd kunnen worden opgeladen, en dat die veilig in een kluisje liggen. Bovendien heeft het laadstation mediawaarde: de kast wordt in elke gewenste huisstijl ‘gewrapped’ en op het display kunnen informatieve films en commercials worden vertoond.

Exposure

De Charge to go is inmiddels een paar jaar op de markt, en staat al op honderden locaties door het land, waaronder supermarkten, horecagelegenheden en congrescentra. “De behoefte om je telefoon op te laden is enorm groot. Batterijen van smartphones raken steeds sneller leeg, doordat mensen er de hele dag appjes op binnenkrijgen en er zelfs al mee betalen. Dit is dus een onmisbare dienst in publieke ruimtes en tijdens events. Gasten blijven langer, besteden meer en zorgen voor extra exposure doordat ze online en bereikbaar blijven.”
 
Meer info: Greater Venues.com